Vem tar sig tid att läsa bloggar numera?

Hej kära läsare.

Jag vet inte hur många som ens läser bloggar längre men jag gillar att skriva så jag tänker att jag gör det jag gillar, så får vi se om någon läser.

I dag tänkte jag skriva lite om omtänksamhet och empati.

Jag har sedan oktober drabbats av enormt många förkylningar och nu senast Covid. Många frågade: hur vet du att det är Covid, man testar väl inte ens längre? Nej men jag vill veta vad jag är för sjuk och har därför självtest hemma. Dessutom var detta väldigt tydligt då det betedde sig exakt som senast (jan-22)när jag hade Covid första gången.

Det jag dock har reagerat på under detta halvår är ju extremt mycket virus det tycks cirkulera och hur många gånger jag blivit sjuk – detta ihop med att ingen längre tycks bry sig om huruvida man riskerar att smitta andra. Sedan alla restriktioner hävdes är det som att all omtänksamhet försvann. Alla rör sig bland folk oavsett om man är sjuk eller inte. Jag ville därför skriva lite om det här. Dels så är det fortfarande så att man rekommenderar att du ska stanna hemma vid sjukdom (läs på 1177) och dels fråga sig: Vill jag själv bli smittad och sjuk? Om svaret är nej, varför då bege sig ut om man är sjuk och smitta andra? Jag tror att få vill bli sjuk; och om alla stannade hemma vid sjukdom skulle vi inte ha denna enorma smittspridning. Jag vet inte vad som är rätt eller fel – men jag har varit hos läkaren och hans förklaring kring att jag blivit sjuk ofta senaste halvåret är pga pandemin… och kanske är det så att vi måste låta denna skitperiod av herrejössesvirus vara för att våra immunförsvar ska stabiliseras? – Har du några tankar kring detta? Forskas det något kring detta?

Jag som har ett arbete där min kropp är mitt arbetsredskap blir jag väldigt sårbar (fysiskt, mentalt och ekonomiskt), och därtill lägga min prestationssatsning inom triathlon gör att jag blir sjukt frustrerad över detta nonchalanta beteende. Jag ber därför om lite eftertänksamhet, omtänksamhet och empati till varandra. Jag har själv vidtagit vissa åtgärder för att sänka risken för att bli smittad; bland annat att inte kramas (om jag inte verkligen vill), inte gå in till affärer i anslutning till att jag tränat (då immunförsvaret är nedsatt), noga med hygien (tvål/sprit), sova mer, äta mer, stressa mindre, meditera mer. Jag känner att jag inte kan göra så mycket mer än att självklart undvika att umgås med sjuka personer…men det blir svårt om alla sjuka beger sig ut och sprider sina baciller.

Hur upplever du tiden efter pandemin? Har du varit mer sjuk än vanligt?

Posted in Uncategorized.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *